AEW yıldızları Adam Copeland ve Christian Cage, Pure Plank'tan planking'in hayatlarını nasıl canlandırdığını anlatıyor

HalaycıBaşı

New member
Elite Wrestling'in tüm yıldızları Adam Copeland ve Christian Cage, bir zamanlar dünya çapında oldukları ve kariyerlerinin zirvesinde takım şampiyonları oldukları zamanki canlı sporculardan çok uzaktalar.

51 yaşındaki Copeland, son yıllarda boyun ve bacak yaralanmalarıyla uğraşırken, yine 51 yaşındaki ve gerçek adı Jay Reso olan Cage de kendi payına düşen yaralanmalarla mücadele etti. Normal günlük aktiviteleri yapabilmek ve kariyerlerini uzatabilmek için bir şeylerin değişmesi gerekiyordu.

Uzun süredir arkadaş olan Copeland ve Reso, Pure Plank'ı geliştirip piyasaya sürerek “plank deneyiminde devrim yaratacak, onu herkes için konforlu, işlevsel ve ilgi çekici hale getirecek” bir yol yarattı.

FOXNEWS.COM'DA DAHA FAZLA SPOR HABERİNE ULAŞMAK İÇİN BURAYA TIKLAYIN

Jay Reso (solda) ve Adam Copeland, Pure Plank'la. (Saf Kalas)

Copeland, çocuklarıyla son derece normal bir etkileşime girdiği zaman farkına vardığını söyledi.

Copeland Haberler Digital'e şunları söyledi: “İki çocuğum var ve bir gün onları merdivenlerden yukarı taşıdığım zamana kadar değildik ve muhtemelen 60 kilodan bahsediyorduk. Ve zirveye çıktım ve çok yorulmuştum.” yakın zamanda yapılan bir röportaj. “'Ah, bu hiç iyi değil.” Aslında eskisi gibi egzersiz yapmamıştım, tembelleştim ama sonra bu kızlar için daha iyi bir şekle girmem gerektiğini fark ettim çünkü onların bana ihtiyacı var. Mümkün olduğu kadar uzun süre babaya ihtiyaçları var.

“İyi bir başlangıç noktası olduğunu düşündüğüm egzersizlerle başlamaya karar verdim, moralimi bozmamak için 'Dostum, bundan çok daha iyisini yapabiliyordum.' Bu tür bir şey. Plank yapmaya başladım. Bunu daha önce de yapmıştım ve bunun karın bölgeniz için ne kadar etkili olduğunu fark ettim. Eğer merkeziniz güçlüyse, o zaman diğer her şey de aynısını yapacaktır.”

Reso, Haberler Digital'e, koronavirüs salgını sırasında güreşe geri dönüşü için forma girmeye çalıştığını ve garajında küçük bir spor salonu inşa ederek egzersiz yapmak için küçük ekipmanlar bulmaya çalıştığını söyledi.

Antrenmanı bırakmadan önce Copeland ile planking hakkında konuştuğunu söyledi. Bir kez denediğinde tahtayı 30 saniye bile tutamadığını söyledi.

Jay Reso ve Saf Plank

Jay Reso Pure Plank'ı kullandı. (Saf Kalas)

JAGUARS YÖNETİCİSİ VE AEW BOSS TONY KHAN, NFL DRAFT ÖNCESİNDE PILEDRIVER'I 'DİNAMİT'E ALDI

Reso, “Garajda tek başımaydım ve bu üst düzey atlet olmam gerektiği için hala utanıyordum ve 30 saniye boyunca bir tahtayı bile tutamadım” dedi. “Yani zihnimin çalışma şekli şu; eğer bir konuda iyi değilsem, o konuda iyi olana kadar ona takıntılı oluyorum. O andan itibaren plank yapmaya takıntılı hale geldim.

“Bunu her gün yapmaya başladım ve çekirdeğim güçlenmeye başladıkça plank'ı daha uzun süre tutabildiğimi gördüm. Yeme alışkanlıklarımı değiştirmenin yanı sıra vücudumun daha önce hiç olmadığı kadar değiştiğini gördüm. 47 yaşındayken daha önce hiç sahip olmadığım bir altılı paketim vardı.”

Reso, planklamanın her gün yaptığı bir şey haline geldiğini ve bunun bir iş fikrine dönüştüğünü söyledi.

“Yaz aylarında Florida'da yaşıyorsanız, egzersiz yapıyorsanız deli gibi terliyorsunuz” dedi. “Böylece egzersiz sırasında pozisyonumu kaybettiğimi fark ettim. Terlediğinizde ve dirsekleriniz altınızdan dışarı çıkmaya başladığında pozisyonu korumanın daha iyi bir yolu olması gerektiğini kendi kendime düşünmeye başladım. Dinlenmeyi bırakmak zorunda kalmıyorum, bu da egzersizin verimliliğinin bir kısmını ortadan kaldırıyor. İşte bu noktada sizi her zaman pozisyonda tutacak ve hemen hemen doğru pozisyona sokacak tutma kolları fikri ortaya çıktı.

“Pure Plank'ın amacı da buydu; insanları hemen tutabilecekleri uygun pozisyona yerleştirmek.”

Adam Copeland ve Pure Plank

Adam Copeland Pure Plank ile poz veriyor. (Saf Kalas)

Jay Reso Pure Plank'ı tutuyor

Christian Cage olarak bilinen Jay Reso, Pure Plank ile poz veriyor. (Saf Kalas)

Copeland ve Reso çok uzun zamandır arkadaş oldukları için birlikte iş kurma konusunda hiçbir tereddüt yoktu.

Diğer parlak tarafı ise yeniden profesyonel güreş kariyerine sahip olabilmekti.

Copeland Haberler Digital'e “Bence kariyerimizi geri kazandırdı” dedi. “Ve bu benim için en büyük şey. Dokuz yıl emekli oldum. Jay yedi yıl emekli oldu. Ve ikimiz de kendimizi tekrar ringde bulduk. Bunun bir giriş kapısı olduğunu düşünmek hoşuma gidiyor. Planking'i başlatmak en önemli adımdı. Diyetinizi tekrar kontrol altına almanın, daha iyi hissetmenin, daha fazla enerjiye sahip olmanın, uyanıp günün sizi ele geçirmesine izin vermek yerine günü fethetmek istediğinizi hissetmenin kapısı.”

Reso, profesyonel güreşte vücudun alabileceği tüm cezalara rağmen, kullanıcının omuz veya sırt sorunları varsa tahtanın rahatlığının “plank yapmayı imkansız hale getirmediğini” ekledi.

FOX HABER UYGULAMASINA ULAŞMAK İÇİN TIKLAYIN

“Planlamanın özellikle yaşlarımızda kariyerimizi uzatacağına ve yardımcı olacağına inanıyorum” dedi. “Günlük yaşamda herkes için iyidir ve çekirdeği mümkün olduğu kadar sıkılaştırmak gerekir. Diğer her şey bir şekilde buna uyuyor ve planking'in harika yanı da bu. Bu bir tüm vücut egzersizi.”

Haberler Digital'i takip edin X'te spor yayını ve abone ol Haberler Sports Huddle bülteni.

Ryan Gaydos, Haberler Digital'in kıdemli editörüdür.