Caitlin Clark, bir beyaz olarak 'ayrıcalık' hissettiğini kabul ediyor ve WNBA'nin Siyah oyuncular üzerine 'inşa edildiğini' söylüyor

HalaycıBaşı

New member
İsminin kültürel tartışmalarda kullanılması konusunda sıklıkla sessiz kalan Caitlin Clark, sesini yükseltti.

WNBA fenomeni, kadın basketbolunu ve kadın sporunu haritaya yerleştirdikten sonra Time'da Yılın Sporcusu seçildi.

Lige girdikten sonra beyaz olduğuna dair birçok yorum yapıldı.

FOXNEWS.COM'DA DAHA FAZLA SPOR HABERİNE ULAŞMAK İÇİN BURAYA TIKLAYIN

Indiana Fever'dan Caitlin Clark, 17 Nisan 2024'te Indianapolis'teki Gainbridge Fieldhouse'da düzenlenen tanıtım basın toplantısında medyayla konuşuyor. (Ron Hoskins/NBAE, Getty Images aracılığıyla)

WNBA MVP'si A'ja Wilson, konu Clark'ın popülaritesi olduğunda Clark'ın Beyaz olmasının “büyük bir şey” olduğunu söyledi. Angel Reese, Iowa ve Indiana Fever hayranlarından “çok fazla ırkçılık” geldiğini bile söyledi. Connecticut play-off'larında Fever karşısında kazandığı galibiyet sırasında Clark'ın gözüne çarpan Connecticut Sun oyuncusu DiJonai Carrington, daha önce Clark'ı ırkçılığı dile getirmek için daha fazla bir şey yapmadığı için eleştirmişti.

Time'la yaptığı tartışmada Clark, bir dereceye kadar Wilson'la aynı fikirde görünüyordu.

Clark, Time'a “Her şeyi kazandığımı söylemek istiyorum ama bir beyaz olarak ayrıcalık var” dedi. “Ligdeki gerçekten iyi oyuncuların çoğu siyahi oyunculardı. Bu lig bir bakıma onların üzerine inşa edildi.

“Bunu ne kadar takdir edebilirsek, vurgulayabilirsek, bunun hakkında konuşabilirsek ve ardından markaların ve şirketlerin bu ligi inanılmaz kılan oyunculara yatırım yapmasını sağlamaya devam edersek, bunun çok önemli olduğunu düşünüyorum. Bunu değiştirmeye çalışmaya devam etmeliyim. Siyah kadınları daha da yüceltebiliriz, bu çok güzel bir şey olacak.”

Caitlin Clark play-off'larda tepki gösteriyor

Indiana Fever guardı Caitlin Clark, 25 Eylül 2024'te Uncasville, Connecticut'ta Connecticut'a karşı oynanan ilk tur WNBA playoff maçında tepki gösteriyor. (AP Fotoğrafı/Jessica Tepesi)

WNBA YILDIZI CAITLIN CLARK, TARİHİ SEZONDAN SONRA YILIN SPORCUSU SEÇİLDİ: 'YÜZEYİ KAZIYORUZ'

Haziran ayında Clark, insanların kendi adını kullanarak hikayeleri yaymaktan rahatsız olmadığını söyledi.

Clark o zamanlar şöyle demişti: “Bu kontrol edebileceğim bir şey değil. Bu tür şeyleri düşünmeye çok fazla zaman ve düşünce ayırmıyorum. Dürüst olmak gerekirse, pek fazla şey görmüyorum.”

“Dediğim gibi basketbol benim işim. Dışarıdaki her şeyi kontrol edemiyorum. Bu yüzden bunu düşünerek zaman harcamayacağım. İnsanlar konuşmak istedikleri şey hakkında konuşabilir, sohbetler yaratabilirler. ne olursa olsun, ama kendi adıma sadece basketbol oynamak için buradayım, takımımın kazanmasına yardımcı olmak için buradayım. Bundan birkaç tane daha kazanabilecek durumdayım. Odak noktam bunu yapmamıza yardımcı olmak, dürüst olmak gerekirse bunların hepsine pek önem vermiyorum.”

Caitlin Clark kalabalığı harekete geçiriyor

Indiana Fever'dan Caitlin Clark, 16 Ağustos 2024'te Indianapolis'teki Gainbridge Fieldhouse'da oynanan maçta kutlama yapıyor. (Getty Images aracılığıyla Michael Hickey/NBAE)

Clark Eylül ayında ırkçı hayranların “trol” olduğunu söyledi.

O dönemde “Ligimizde hiç kimse herhangi bir ırkçılıkla, saygısız veya incitici yorum ve tehditle karşı karşıya kalmamalı” demişti.

FOX HABER UYGULAMASINA ULAŞMAK İÇİN TIKLAYIN

Clark, ligde Yılın Çaylağı seçildi ve ligin tarihi bir katılım ve izlenme sayısına ulaşmasına yardımcı oldu.

Haberler Digital'i takip edin X'te spor yayınıve abone olun Haberler Sports Huddle bülteni.