Doe, Valinin Trans Sporcuları Üzerindeki Çatışması Trump'tan Sonra Maine ile Başlık IX soruşturmasını başlattı

HalaycıBaşı

New member
. Amerika Birleşik Devletleri Eğitim Bakanlığı Başkan Donald Trump'ın kızlar ve kadın sporlarında transseksüel sporcular hakkındaki yönetici emrini görmezden geldiği iddia edildiği için Maine's Doe ve bir devlet okul bölgesi ile başlık IX soruşturmaları başlattı.

Maine, biyolojik erkeklerin biyolojik kadınlara karşı rekabet etmesine izin vermeye devam ettiği iddia edildiği için araştırılacak devlet olarak California ve Minnesota'ya katılıyor.

“Bugün ABD Eğitim Bakanlığı Sivil Haklar Ofisi (OCR), Maine Eğitim Bakanlığı Komiseri Pender Makin'e, OCR'nin Maine Eğitim Bakanlığı (MDOE) hakkında yönlendirilmiş bir soruşturmayı başlattığını açıklayan bir mektup gönderdi. Erkek sporcular kızların interscholastic atletizminde yarışacaklar ve kadın sporcuların sadece kadınlara yönelik samimi tesisleri reddettiğini, böylece federal antistrimasyon yasasını ihlal ettiğini, ” USDOE Cuma günü bir basın açıklamasında söyledi.

FoxNews.com'da daha fazla spor kapsamı için buraya tıklayın

Başkan Donald Trump ve Maine Gov. Janet Mills Cuma günü Beyaz Saray'da yönetici emri uyumluluğu nedeniyle çatıştı. (AP/Win McNamee/Getty Images aracılığıyla havuz)

“Mektup ayrıca MDOE'ye OCR'nin Maine Okulu İdari Bölgesi #51 (MSAD #51) hakkında bir soruşturma başlattığını bildiriyor, bildirildikten sonra, yargı yetkisi altındaki bir okul olan Greely Lisesi'nin en az bir erkek öğrencinin Kızların kategorilerinde yarışın. “

Trump ve Maine valisi Janet Mills, Cuma günü sporda transseksüel kadınları çarptı, Trump ona Beyaz Saray'da yürütme emrini takip etmesi gerektiğini veya “herhangi bir federal finansman almayacaksın” “Mahkemede görüşürüz.”

“Eyalet ve federal yasalara uyuyorum,” dedi Mills, Trump, “Eh, biz federal yasayız” ve “Yapsan iyi olur, bunu yapsan iyi olur, çünkü herhangi bir Eğer yapmazsanız federal finansman.

Maine Gov. Janet Mills ve Başkan Donald Trump'ın bölünmüş fotoğrafı

Başkan Donald Trump, Maine Gov. Janet Mills'e, 21 Şubat 2025 Cuma günü Beyaz Saray'daki etkinlikte okul sporlarında transseksüel sporcular hakkında bir yürütme emrine uyması gerektiğini söyledi. (Reuters fotoğrafları | Havuz)

Trump, 'Kadın Sporunda Erkek Hiçbir Erkek' Siparişine Uymayı reddetme konusunda Maine'e federal finansmanı kesme sözü veriyor

Mills Cuma günü “Maine eyaleti cumhurbaşkanının tehditleri tarafından korkutulmayacak” diyerek bir açıklama yaptı.

Trump Perşembe günü, devlet biyolojik erkeklerin kız ve kadın atletizminde yarışmasına izin vermeye devam ederse Maine'e herhangi bir federal para vermemeye söz verdi.

“Hala 'Erkeklerin kadın sporlarında oynamasını istiyoruz' diyorlar ve bunu yaptıklarına inanamıyorum… Bunu temizle, “dedi Trump.

Sivil Haklar Sekreter Yardımcı Vekili Craig Trainor, Doe'nin açıklamasının bir parçası olarak ekledi, “Maine, atletizmde kadınlara ve kızlara nasıl davrandığına dair hiçbir seçeneği olmadığına inanıyor – yani eyalet yasalarını takip etmeli ve erkeklere izin vermeli Sporcular kadınlara ve kızlara karşı rekabet edeyim: Maine eğitim departmanından federal fon almaya devam etmek istiyorsa, Federal fonlardan vazgeçmek istiyorsa. Genç kadın sporcularının hakları da OCR, vergi mükelleflerinin açık sivil haklar ihlallerine finanse etmelerini sağlamak için elinden gelen her şeyi yapacak. ”

Janet Mills

Demokratik Hükümet Janet Mills, 30 Ocak 2024 Salı günü Augusta, Maine'deki Devlet Evi'nde devlet devleti adresini sunuyor. (AP Photo/Robert F. Bukaty)

Haberler uygulamasını almak için buraya tıklayın

USDOE ayrıca San Jose Eyaleti, Upenn ve bir Massachusetts Lisesi'ni araştırıyor. Trans sporcuları Blaire Fleming ve Lia Thomas sırasıyla SJSU ve Ivy League okulunda rol aldı ve Thomas 2022'de bir NCAA Division I unvanı kazandı.

Trump, 5 Şubat'ta “erkekleri kadın sporlarından uzak tutmak” yönetici emrini imzaladı.

Haberler 'Greg Norman ve Jackson Thompson bu rapora katkıda bulundular.

Haberler Digital's'i takip edin
X'te spor kapsamıve abone olun Haberler Sports Huddle Bülten.