Kadınlar golf turu sahibi, yeni LPGA yasağı için baskıyı ateşleyen trans golfçüyle yaşadığı üzücü deneyimi ortaya koyuyor

HalaycıBaşı

New member
LPGA'nın ergenlik sonrası biyolojik erkekleri profesyonel kadınların golf müsabakalarından men eden yeni kuralı, bu hafta kabul edildikten sonra kadın spor aktivistleri tarafından geniş çapta kutlandı.

Ancak perşembe günü Instagram hikayesinde yasağa karşı çıkan ve LPGA'nın karar konusunda Davidson'un görüşünü aramadığını iddia eden trans golfçü Hailey Davidson da bu duruma tepki gösterdi.

Davidson'un katılımı, sporun Mart ayı başlarında bir trans sporcuya yönelik ilk yasaklarından biriyle sonuçlandı ve bunun, tepkiden ziyade övgüyle karşılanabileceğine dair kanıt sağladı.

Bu, risk sermayedarı Stuart McKinnon'un, Davidson'un zaten katılımcı olduğu Ocak 2023'te NXXT Golf Turu'nu satın alıp kontrolünü ele geçirmesinden sonra gerçekleşti.

FOXNEWS.COM'DA DAHA FAZLA SPOR HABERİNE ULAŞMAK İÇİN BURAYA TIKLAYIN

18 Ağustos 2023'te Galgorm Castle Golf Club'da AVIV Clinics 2023 tarafından sunulan ISPS HANDA Dünya Davetiyesinin ikinci gününde LPGA ve LET logolarının genel görünümü. (Ramsey Cardy/Sportsfile, Getty Images aracılığıyla)

“Bana Hailey'nin transseksüel olduğu söylendi ve Hailey'den oynamaya uygun olduğuna dair bazı doğrulama kanıtları istedim ve LPGA ile bir ortaklığım vardı, bu yüzden onların kurallarına uyuyorum ve bana bir mektup verildi. McKinnon, perşembe günü X Spaces ile yaptığı konuşmada şunları söyledi: “USGA (Amerika Birleşik Devletleri Golf Birliği) ve Hailey tarafından LPGA'dan Hailey'nin USGA ve LPGA onaylı etkinliklerde oynamaya hak kazandığını belirten bir mektup.” Bağımsız Kadın Sporları Konseyi.

McKinnon, yeni satın aldığı tura trans sporcuların katılmasına büyük ölçüde izin verildiğini öğrendi. Bunun, kadın golfçülere daha fazla fırsat yaratmak istediği için yaptığı bir satın alma olduğunu söyledi. Ancak trans sporcuları koruyan kurumsal kurallar nedeniyle Davidson bu yatırımın bir parçası oldu.

McKinnond, “Bu hanımlara yardım etmeye çalışıyorum ve LPGA ile ilgili kuralları çiğnemek istemedim çünkü sonuçta korkuyordum” dedi ve özel korkusunun, tur oyuncularının muafiyetleri kaçırması olduğunu ekledi. Diğer LPGA etkinliklerine katılmaya hak kazanın.

McKinnon, geçtiğimiz Ocak ayında Davidson'un turu birinci bitirmesini izlemek zorunda kaldı ve bu, Davidson'un etkinlikte üçüncü sırada yer almasına işaret ediyordu. Bu galibiyet Davidson'u LPGA Turunun gelişim turu olan Epson Turu muafiyetini kazanma yarışına soktu. Epson Tour'un en iyi 10 oyuncusu LPGA Tour'a mezun oluyor.

McKinnon, Davidson'un satın aldığı turdaki performansını yakından izledikten sonra bunun adil olmadığı inancına vardı.

McKinnon, “Davidson bir etkinlik kazandı… Etkinlikte değildim, ancak neler olup bittiğini duymak için arandım ve Hailey hakim olmaya başladı” dedi. “Beş kız çocuğu babası olarak, kızlarımı ve kadınları korumak için buradayım ve şunu söyleyebilirim ki, kızımı futbol oynarken izlesem ve orada bir erkek olsaydı, ben de öyle bir baba olurdum ki.” ona karşı oynuyordu ve o 240 lbs'di, sahada hızla ilerliyordu, ben sahaya giderdim ve bunu durdururdum.

“Bu, bazı sporlarda oyuncuya fiziksel hasar verebilecek bir şey. Bu durumda golfte durum böyle değil ama Hailey Davidson için bir avantaj olduğunu açıkça hissettik.”

McKinnon ve NXXT, Davidson'u Mart ayında turdan men etti. Bu, transların kadınların golfüne dahil edilmesine karşı mücadele açısından bir dönüm noktasıydı ve ulusal çapta tartışmalara yol açtı. O zamanlar Davidson, mini turun sezon sıralamasında ikinci sıradaydı.

McKinnon, Davidson'un ve golfçünün turdaki aşırı güçlü vuruşlarını izlemeye artık dayanamıyordu.

McKinnon, “Hailey sosyal medyada bazı şeyler söylerdi, 'Sadece 255'e ulaştım' ya da sayı her ne ise ve size bunun yanlış olduğunu net bir şekilde söyleyebilirim.” dedi. “Takımımızın Hailey'nin arkasında olduğunu söyleyebilirim, bir keresinde bana söylenmişti, rüzgara karşı, saatte 25 ve saat 269'du. [mph]. Yani 255 değil.”

McKinnon ve NXXT'deki meslektaşları, Davidson'un turdan men edilmesiyle ilgili bir dava hakkında bilim adamları ve uzmanlara danışmaya başladı. McKinnon, turun tüm oyuncularına Davidson'da ne olmasını istediklerine dair isimsiz bir anket gönderdiğini söyledi.

SJSU TRANSGENDER VOLEYBOL SKANDALI: İDDİALARIN ZAMAN ÇİZELGİSİ, SİYASİ ETKİ VE ŞİDDETLİ BİR KÜLTÜR HAREKETİ

McKinnon, anketin isimsiz olması gerektiğini, çünkü oyuncuların “iptal edileceklerinden” korktukları için isimleriyle cevap vermekten korktuklarını söyledi. Ayrıca isimsiz yanıtların “ezici bir çoğunlukla” Davidson'un uygunluğuna ilişkin bir değişiklik yapılması lehine olduğunu iddia ediyor.

“Ailemle oturdum, tüm kızlarımla oturdum ve 'Bu işte birlikteyiz ya da değiliz. Potansiyel olarak çok fazla tepki alacağız, çok fazla nefret alacağız, insanlar bunun için bize karşı olacak,' dedim. ' dedik ve doğru olduğunu düşündüğümüz şeyi yapmamız gerektiğine karar verdik ve bunu yaptık.” dedi McKinnon.

Ancak McKinnon, kararın kızlarını uyardığı tepkiyi tetiklemediğini söylüyor.

McKinnon, “Henüz dava edilmedik ve olumsuz bir tepki de almadık, en iyi ihtimalle minimum düzeydeydi, avukatlarımız tepkinin ne kadar az olduğuna şaşırdılar ve bu çok fazla sevgi ve destekti” dedi.

McKinnon, LPGA'yı kendi liderliğini takip ettiği ve son kuralını kabul ettiği için övdü ve LPGA'nın kendi liderliği yerine bunu yapmasının daha fazla cesaret gerektirdiğini, çünkü derneğin sponsorluk anlaşmalarını kaybetme olasılığını tartmak zorunda olduğunu vurguladı. henüz.

Çok sayıda kadın golfçü, oyunu övmek ve kutlamak için öne çıktı. LPGA'nın kural değişikliği Çarşamba günü, ergenlik sonrası erkeklerin profesyonel rekabette kadınlara karşı rekabet etmesinin yasaklandığı açıklandı.

FOX HABER UYGULAMASINA ULAŞMAK İÇİN TIKLAYIN

Hailey Davidson sallanıyor

Trans golfçü Hailey Davidson, LPGA Q-Serisi'nin ön eleme aşamasında bir şutun ardından bakıyor. (Riley Kazanır/X)

Bağımsız Kadın Forumu, Çarşamba günü ilerleyen saatlerde çok sayıda kadın golfçünün karar lehinde konuştuğu bir basın açıklaması yayınladı. Bu golfçüler arasında Lauren Miller, Hannah Arnold, Dana Fall ve Amy Olson yer alıyor.

Miller, kendisinin ve profesyonel golfçü kadın meslektaşlarının yaptığı açıklamayla biyolojik erkeklerle rekabet konusuna “artık yok” dediklerini söyledi.

Miller, “LPGA ve USGA'nın bu duyurusu bana kadın golfünün geleceği konusunda umut veriyor” dedi. “Kadın profesyonel golfçülerin hareketi çok önemliydi ve duyuldu; ayağa kalktık ve 'Artık yok' dedik. Golf liderleri, erkekler ve kadınlar arasındaki ayrımları kabul ederek, kadınları ve kız çocuklarını destekleme arzularında bizimle birleşiyor. Adil rekabete öncelik veren bir alanı yeniden inşa ederek bugün kadınlar kazandı.”

Bu arada Olson, sporda erkeklerle kadınlar arasındaki biyolojik farklılıkların kabul edilmesi gerektiğinde ısrar etti.

Olson, “Bu, bir bireyin kromozomlarının fiziksel gelişimini geri dönüşü olmayan şekillerde etkilediğini kabul ederek ileriye doğru atılmış olumlu bir adımdır” dedi.

Haberler Digital yorum yapmak için Davidson'a ulaştı ancak bir yanıt alamadı.

Haberler Digital'i takip edin X'te spor yayınıve abone olun Haberler Sports Huddle bülteni.

Jackson Thompson, Haberler Digital'de spor yazarıdır. Daha önce ESPN ve Business Insider'da çalıştı. Jackson, Super Bowl ve NBA Finallerini haberleştirdi ve ikonik isimler Usain Bolt, Rob Gronkowski, Jerry Rice, Troy Aikman, Mike Trout, David Ortiz ve Roger Clemens ile röportaj yaptı.