Mac Jones'u takas etmek isteyen Patriots, 2024 NFL Taslağına bir sonraki franchise QB'yi ekledi: rapor

HalaycıBaşı

New member
Bill Belichick gibi New England Patriots'ın da oyun kurucu Mac Jones'tan ayrılmak istediği anlaşılıyor.

NFL Network'ten Ian Rapoport'a göre Patriots, Belichick'in ayrılışının ardından futbolda yeni bir çağ açıyor ve Jerod Mayo'nun baş antrenör olarak göreve getirilmesiyle New England'ın, NFL Network'ten Ian Rapoport'a göre, New England'ın bu yaz Jones'u yüksek draft seçimine odaklanarak takas etmesi bekleniyor.

New England, 2024 NFL Draftında üçüncü sıradan seçime sahip ve bu yılın aday adayları arasında oyun kurucu ağırlıklı bir takım var. Pek çok kişi, Draft'a alınan birçok oyun kurucunun önümüzdeki yıllarda franchise sinyali arayanlar olacağına inanıyor.

FOXNEWS.COM'DA DAHA FAZLA SPOR HABERİNE ULAŞMAK İÇİN BURAYA TIKLAYIN



New England Patriots'tan Mac Jones, 26 Kasım 2023'te East Rutherford, New Jersey'deki MetLife Stadyumu'nda New York Giants'a karşı pas atmaya çalışıyor. (Al Bello/Getty Images)


Jones'un, Belichick'in kenarda olduğu arka arkaya sezonlarda birçok kez kenara çekildiği göz önüne alındığında, takımın oyun kurucusu olarak statüsü belirsizlik içindeydi. Gerilemesini sürdürdüğü 2023 sezonunun sonuna doğru takımın üçüncü dizide oyun kurucusu oldu.

“Bill Belichick gitmiş olsa da, başlangıç rolünü kaybeden ve 2023 sezonunun sonunda üçüncü sırayı alan Mac Jones, önümüzdeki haftalarda takas adayı ve büyük olasılıkla 2024 sezonu için başka bir yere gidecek.” Rapoport Pazar günü yazdı. “…Tüm göstergeler, draftın en iyilerinden birini almayı ciddi şekilde araştıracaklarını gösteriyor [quarterbacks] Jerod Mayo dönemine girerken.”

Görünüşe göre bu yılki draftta pek çok yetenek değerlendiricisinin en iyi oyun kurucuları USC'den Caleb Williams, UNC'den Drake Maye ve LSU'dan Jayden Daniels. Ulusal şampiyonadan çıkacak olan Michigan'lı JJ McCarthy'nin de ilk tur için görüşmeleri sürüyor.

FALCONS'UN SAHİBİ ARTHUR BLANK ÖNERİYİ REDDEDİYOR BELICHICK FUTBOL OPERASYONLARININ TAM KONTROLÜNÜ TALEP ETTİ

Williams, şu anda Chicago Bears'ın sahibi olduğu genel klasmanda birinci sırada yer alan lider gibi görünüyor. Oyun kurucu pazarında da yer alması beklenen Washington Commanders, Patriots'un saatine geçmeden önce ikinci sırayı alacak.

Her iki durumda da Patriots, draft kurulundaki “Üç Büyükler”den birini alma seçeneğine sahip olacak.

Jones, 2021'de Alabama'dan ilk turda seçilmişti ve genel klasmanda 15. sıraya yerleşerek Belichick'i sevindirdi ve her şey sağ ayakla başladı. Çaylak yılında Patriots'ın play-off maçına çıkmasına yardımcı oldu, normal sezonda 22 gol, 13 müdahale ve 10-7'lik bir rekorla 3.801 yarda atış yaptı.

New England play-off maçını Buffalo Bills'e kaptırdı ancak Patriots efsanesi Tom Brady'nin ayrılmasının ardından New England bölgesi, Jones'un Belichick yönetimi altında gelişmeye devam edebilecek bir sonraki oyun kurucuları olabileceğine inanıyordu.

Ancak 2022'de Jones'un sadece 14 touchdown'dan 11 müdahaleye kadar büyük bir gerileme yaşaması ve 14 maçta 6-8'lik skorla bu durum bozuldu.


Almanya'da Mac Jones


New England Patriots oyun kurucusu Mac Jones, 12 Kasım 2023'te Almanya'nın Frankfurt kentinde Indianapolis Colts'a karşı pas vermek için geri düşüyor. (AP Fotoğrafı/Martin Meissner)


Belichick'in Jones'a olan etkisi o sezonun 7. haftasında, Jones'un Chicago Bears'a karşı korkunç bir yarının ardından yedek kulübesinde kalmasıyla netleşti. Önceki haftalarda Patriots'ı üst üste iki galibiyete taşıyan Bailey Zappe devre arasında Jones'un yerine oyuna girdi.

Ancak Jones, 2022 sezonunun geri kalanında New England adına her maça başladı. Ancak 2023'te Jones ve tüm Patriots hücumu daha da kötü bir genel performans gördü.

Başlangıç olarak 2-9 kazandı ve 11 başlangıçta 10 pas golü atarak 12 müdahale yaptı. Belichick, 12. haftada New York Giants'a yenilmesinin ardından Jones'un fişini çekti ve ilk yarıda deplasmanda 10-7 mağlup oldu.

Jones yılın geri kalanında oynamayacaktı.

Jones, üçüncü NFL sezonunun ardından “Bir sonraki fırsatı sabırsızlıkla bekliyorum” dedi. “Bunun geleceğini biliyorum ama günün sonunda bir oyun kurucu ve bir rakip olarak hazır olmalısınız, değil mi? O yüzden ben de hazır olacağım.”


Mac Jones aşağı bakıyor


New England Patriots'tan Mac Jones, 26 Kasım 2023'te East Rutherford, New Jersey'deki MetLife Stadyumu'nda oynanan New York Giants maçı sırasında. (Elsa/Getty Images)


FOX HABER UYGULAMASINA ULAŞMAK İÇİN TIKLAYIN

Jones, New England'ı sevdiğini söyledi ancak Patriots'un Nisan Draftı'na gitmeden önce bir takas talipini bulup bulamayacağına bakması nedeniyle geleceği başka yöne gidiyor gibi görünüyor.



Scott Thompson, Haberler Digital'de spor yazarıdır.