NBA Komiser Adam Silver, 'dört, 10 dakikalık çeyreklere' geçme fikrini desteklediğini söyledi.

HalaycıBaşı

New member
NBA sezonunun yarısından biraz fazlası geçti ve Komiser Adam Silver'ın ligi iyileştirmenin yollarını araması tüm hızıyla ortaya çıkıyor.

Bu hafta Silver, NBA oyunları sırasında çeyreklerin uzunluğu için sert bir kural değişikliği yaptı.

NBA 12 dakikalık çeyrek oynuyor. NBA gümüş bir teklif benimseyecek olsaydı, bu dönemler iki dakika azaltılır. On dakikalık çeyrek oyun saatinden sekiz dakika sürecekti.

Tubi'ye kaydolun ve Super Bowl Lix'i ücretsiz olarak yayınlayın

NBA Komiseri Adam Silver, 9 Aralık 2023'teki Las Vegas'taki T-Mobile Arena'da Los Angeles Lakers ve Indiana Pacers arasındaki bir maçtan önce bir basın toplantısında konuşuyor. (Getty Images aracılığıyla Tayfun Coskun/Anadolu)

Silver, azaltmanın TV'de oyun izleyen basketbol taraftarları için daha “tutarlı” bir sunum yaratabileceğini belirtti.

“Ben dört, 10 dakikalık dörtte bir hayranıyım,” dedi Silver, NBA'nin düşündüğü daha sert fikirleri sorduğunda “Dan Patrick Show” a söyledi.

“Birçoğunun … kayıtlar ve böyle şeyler için ne anlama geldiğini bir kenara koyduğundan emin değilim. Bir oyun için iki saatlik bir formatın modern televizyon alışkanlıklarıyla daha tutarlı olduğunu düşünüyorum. Arenalardaki insanlar değil Oyunu kısaltmamızı istiyor, ama … bir televizyon programı olarak Olimpiyat basketbolu iki saat. “

Bir noktada Silver, dünyanın dört bir yanındaki diğer liglerde oynanan oyunların uzunluğunu gösterdi.

“NBA, 48 dakika oynayan tek (basketbol) lig. … Oyunda çok dramatik bir değişiklik.… Böyle bir şey zamanla daha fazla konuşulacak.”

NBA Ticaret Son Tarihi: De'aaron Fox istiyor; Jimmy Butler hala blokta

Yaz Olimpiyatları boyunca basketbol oyunları 40 dakika sürer. ABD'deki kolej basketbol oyunları 20 dakikalık yarılara ayrılmıştır.

Silver, “Bu oyun çok küresel olduğu için, zamanla görmek istediğimiz şeylerden biri, oyun etrafında küresel olarak daha tutarlı bir kurallar oluşturmaktır.” Dedi.

Basketbol NBA logosunun yanında oturuyor

Las Vegas'taki bir oyunun ilk yarısında bir mola sırasında bir NBA logosunun yanında bir basketbol. (Ethan Miller/Getty Images)

Silver, çeyreklerden iki dakika tıraş yapmanın 82 maç sezonunda oyunculardaki aşınmayı ve yıpranmayı azaltabileceğini ve ligin potansiyel olarak “yük yönetimi” sorunuyla mücadele etmesine yardımcı olabileceğini belirtti.

Silver, “Bu arada, 40 dakikalık bir oyuna gittiyseniz-yük yönetimi ve dinlenme konusundaki sorunlarla-bu, sezonun 15 oyundan çıkarılmasına eşdeğer olurdu.” Dedi.

Silver, Patrick ile yapılan değişim sırasında bahsettiği fikirlerin sadece tartışıldığını açıkça ortaya koydu, ancak kabul edilmeye yakın değiller.

“Bu seviyede değil,” dedi.

Bir arka panelde NBA logosu

Houston Rockets ve Houston'daki Toyota Center'daki Miami Heat arasındaki bir oyundan önce 5 Nisan 2024'te bir arka panelde NBA logosu. (Troy Taormina/USA Today Sports)

Silver ayrıca bir saha saati eklediği için Major League Baseball'u da övdü. Değişikliğin “oyunu hızlandırmaya” yardımcı olurken, oyunun geleneksel yönlerini de yerinde tuttu.

Haberler uygulamasını almak için buraya tıklayın

Silver, “Ben bir beyzbol hayranıyım ve sanırım bu değişikliklerin bazıları etkileşimi gerçekten artırdı … oyunun eğlence değerini ve bu yüzden buna çok dikkat ediyorum.” Dedi.

“Ve aslında, NBA'deki toplantılarda söylemek için zift saatini kullandım … değişikliklere bakmaktan korkmamalıyız.”

Haberler Digital's'i takip edin X'te spor kapsamıve abone olun Haberler Sports Huddle Bülten.

Chantz Martin, Haberler Digital'in spor yazarıdır.