Rusya-Ukrayna Savaşı: NHL Efsanesi Dmitry Medvedev'in ona ölüm tehditlerini gönderdiğini söylüyor

HalaycıBaşı

New member
YENİArtık Haberler makalelerini dinleyebilirsiniz!

Dominik Hasek, Rusya'nın Ukrayna'daki işgali hakkında açık sözlü ve doğal olarak ülkenin liderlerinden geri tepme aldı.

Ancak efsanevi NHL kalecisinin eski Rusya Cumhurbaşkanı Dmitry Medvedev'in kendisine karşı ölüm tehditleri yayınladığını söylediği noktaya geldi.

Şu anda Çek Cumhuriyeti'nde ikamet eden Hasek, bir X yazısında, uluslararası Olimpiyat Komitesi ve Uluslararası Buz Hokeyi Federasyonu'ndaki her iki yetkiliye “onları bildirmek için” Medvedev'in beni öldürmekle tehdit ettiğini “söyledi.

FoxNews.com'da daha fazla spor kapsamı için buraya tıklayın

Detroit Red Wings kaleci Dominik Hasek (39), oyunun ilk döneminde Joe Louis Arena'daki Chicago Black Hawks'a karşı duruyor. (Leon Halip-Usa Today Sports)

Hasek, “Ayrıca, diğer şeylerin yanı sıra, önümüzdeki aylarda kararlarının ne kadar önemli olacağına dikkat çekiyorum ve spor yarışmalarının Rus savaşı için bir reklam olmaması ve insanlar onlar yüzünden ölmemesi için kurallar oluşturma konusunda tekrar yardım sunuyorum.” Dedi. “Her iki mektubu da sadece IOC ve IIHF için değil, aynı zamanda tüm spor ve spor dışı topluluk için çok önemli görüyorum. Bu nedenle, bunları birkaç gün içinde yayınlayacağım.”

Şu anda Başkan Vladimir Putin başkanlığındaki Rusya Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı olan Medvedev, asistanı aracılığıyla Hasek'in “Rusofobi” den muzdarip olduğunu, yolları geçerken dikkatli olması ve ayrılmamış yerlerde bira içmemesi gerektiğini söyledi.

Hasek, NHL de dahil olmak üzere uluslararası yarışmalara ve liglere Rus sporcuların vokal bir eleştirmeni ve sadece Ukrayna'ya karşı savaşı teşvik ettiğini ve insanın acı çekmesini sağladığını söyleyerek.

Buffalo Sabres'ten Onur Listesi goaltender Dominik Hasek, 13 Ocak 2015'te Buffalo, New York'taki ilk Niagara Merkezi'nde Detroit Red Wings'e karşı maçlarından önce 39 numarasını emekliye ayırmak için törenler sırasında tanıtıldı.

Buffalo Sabres'ten Onur Listesi goaltender Dominik Hasek, 13 Ocak 2015'te Buffalo, New York'taki ilk Niagara Merkezi'nde Detroit Red Wings'e karşı maçlarından önce 39 numarasını emekliye ayırmak için törenler sırasında tanıtıldı. (Fotoğraf: Getty Images aracılığıyla Bill Wippert/NHLI)

Rangers yangın koçu Peter Laviolette, cansız sezondan sonra

İstiladan kısa bir süre sonra Hasek, savaşa karşı konuşmadıkça, NHL ve Olimpiyatların Rusların oynamasını yasaklamayı savundu. Son zamanlarda, Alex Ovechkin Wayne Gretzky'nin gol rekorunu kırmaya giderken, Putin'in uzun zamandır destekçisi Ovechkin, “agresif Rus savaşı ve diğer Rus suçları için büyük bir reklam” olarak adlandırdı.

Rusça yazılmış daha sonraki bir yazıda Hasek, onu destekleyenlere teşekkür etti.

“Eski Rusya Cumhurbaşkanı Medvedev'in tekrarlanan tehditlerinden sonra bana destek veren herkese teşekkür ederim. Çok takdir ediyorum. Aynı zamanda bana insan hayatını kurtarmak olan bu çok önemli çalışmaya devam etmem için güç veriyor. Sözleri insan hayatına saygısızlık ediyor ve bu tür eylemleri kınadığınız için çok mutluyum. Tekrar teşekkürler,” dedi.

Çek Başbakanı Petr Fiala X'te bu tür tehditlerin “kesinlikle kabul edilemez” olduğunu söyledi. Medvedev özel bir kişi olmadığı için şaşırtıcı olmadıklarını ancak göz ardı edilemeyeceklerini de sözlerine ekledi.

Çekçe Dışişleri Bakanı Jan Lipavský Çarşamba günü yaptığı açıklamada, “Medvedev bir kez daha ilkel gibi davranıyor.” Dedi. “Bu sefer NHL efsanesi Dominik Hasek'e sadece gerçeği konuştuğu için saldırıyor – Rusya'nın savaşı ve sporun onu tanıtmak için kötüye kullanımı hakkındaki gerçek. Putin'in Rusya'sında, medeni dünyada değil, normal olabilir!”

2015 yılında Dominik Hasek

13 Ocak 2015; Buffalo, NY, ABD; Buffalo Sabres eski kaleci Dominik Hasek, ilk Niagara Merkezi'ndeki Detroit Red Wings'e karşı bir maçtan önce emekli olmak için töreninde buzu alırken kalabalığa dalgalanıyor. (Timothy T. Ludwig-Usa Today Sports)

Haberler uygulamasını almak için buraya tıklayın

Kayıt hakkındaki yorumlarında Medvedev, Hasek'in intiharının beklenebileceğini söyledi.

Hasek altı kez NHL All-Star ve Vezina Ödülü sahibi oldu. Kariyeri boyunca iki Stanley Kupası kazandı.

Associated Press bu rapora katkıda bulundu.

Haberler Digital's'i takip edin
X'te spor kapsamıve abone olun Haberler Sports Huddle Bülten.