Kanada Olimpiyat Komitesi, casusluk skandalının kadınların Tokyo altın madalyasına 'leke vurabileceğini' söyledi

HalaycıBaşı

New member
Bu içeriğe erişmek için Haberler'e katılın

Maksimum makale sayınıza ulaştınız. Okumaya devam etmek için giriş yapın veya ÜCRETSİZ bir hesap oluşturun.

E-postanızı girip Devam'a basarak, Haberler'in Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası'nı kabul etmiş olursunuz. Bu politikaya Finansal Teşvik Bildirimimiz de dahildir.

Geçerli bir e.

Sorun mu yaşıyorsunuz? Buraya tıklayın.

Kanada kadın futbol takımını çevreleyen drone skandalının bu yılkinden daha büyük etkileri olabilir Paris'te oyunlar.

Baş antrenör Bev Priestman
Analist Joseph Lombardi'nin Yeni Zelanda'nın antrenmanlarını casusluk etmek için drone kullandığının ortaya çıkarılmasının ardından iki personelin Paris'ten evlerine gönderilmesinin ardından Perşembe gecesi görevinden alındı.



Baş antrenör Beverly Priestman, 6 Ağustos 2021'de Japonya'nın Kanagawa eyaletine bağlı Yokohama kentindeki Uluslararası Stadyum Yokohama'da Tokyo 2020 Olimpiyat Oyunları'nın 14. gününde Kanada ile İsveç arasında oynanan Kadınlar Altın Madalya maçı sırasında tepki gösteriyor. (Naomi Baker/Getty Images)


Kanada Futbol CEO'su Kevin Blue yaptığı açıklamada, “Son 24 saatte, Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'ndan önce rakiplere karşı drone kullanımına ilişkin ek bilgiler dikkatimize geldi.” dedi.

FOXNEWS.COM'DA DAHA FAZLA SPOR KAPSAMI İÇİN TIKLAYIN

“Bu yeni ifşaatlar ışığında, Kanada Futbolu “Kadın Milli Futbol Takımı Baş Antrenörü Bev Priestman'ın Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nın geri kalanı boyunca ve yakın zamanda duyurduğumuz bağımsız dış inceleme tamamlanana kadar görevden uzaklaştırılmasına karar verildi.”

Rakiplerin daha önce etik olmayan kayıtlarının olabileceğine dair açıklama, Kanada'nın Olimpiyatlarda bir unvan savunması peşinde koşması sırasında geldi. Kadınlar takımı Tokyo'da altın madalya kazandı ve Perşembe günü Priestman'ın ihraç edilmesinden önce Yeni Zelanda'ya karşı ilk maçını kazandı.

Perşembe günkü maçta oynamayan Priestman, Kanada Olimpiyat Komitesi CEO'su David Shoemaker'ın basın toplantısında söylediğine göre, drone kullanımının farkındaydı. Ayrıca, bu nedenle Tokyo'daki Kanada'nın altın madalya performansında sorun yaşanabileceğine dair ipuçları verdi.


David Shoemaker medyayla konuşuyor


Kanada Olimpiyat Komitesi CEO'su ve genel sekreteri David Shoemaker, 2 Temmuz'da medyaya konuşuyor. (RJ Johnston/Toronto Star, Getty Images aracılığıyla)


KANADA FUTBOL ÇALIŞANINA OLİMPİYAT İHA TARTIŞMASI NEDENİYLE 8 AY ERTELEMELİ HAPİS CEZASI VERİLDİ

Shoemaker gazetecilere yaptığı açıklamada, “Kendimiz, Saint-Etienne'deki olaylardan haberdar olma ihtimalinin çok yüksek olduğu sonucuna varmamızı sağlayan bazı ek bilgiler topladık.” dedi.

“Şimdi Tokyo'daki o Olimpiyat performansını lekeleyebilecek bilgiler var gibi görünüyor,” diye devam etti. “Bu beni hasta ediyor. Tarihteki en sevdiğim Olimpiyat anlarından biri olan, kadın takımının COVID kısıtlamaları altında tüm zorluklara rağmen altın madalya kazanması gibi bir şeyi sorgulatabilecek bir şey olabileceğini düşünmek midemi bulandırıyor.”

FIFA, IOC ve Kanada Futbol Federasyonu'nun soruşturmaları sürerken, yetkililer casusluk konusunda açık bir ifade kullanmasalar da birden fazla örneğe işaret ediyorlar.


Kanada Takımı Olimpiyatları 2020


Kanada Takımı oyuncuları, 6 Ağustos 2021'de Japonya'nın Kanagawa eyaletine bağlı Yokohama şehrindeki Yokohama Uluslararası Stadyumu'nda Tokyo 2020 Olimpiyat Oyunları'nın on dördüncü gününde Kanada ile İsveç arasında oynanan Kadınlar Altın Madalya Maçı'nda penaltılarda kazandıkları zaferin ardından kutlama yapıyor. (Naomi Baker/Getty Images)


FOX NEWS UYGULAMASINI ALMAK İÇİN TIKLAYIN

Blue, Copa América'da erkekler milli takımıyla ilgili bir olay yaşandığını da söyledi. Maçın rekabetçi bütünlüğü üzerinde bir etkisi olmadığını anladığını ancak ayrıntı vermeyeceğini söyledi.

Kadın takımındaki oyuncuların herhangi bir etik dışı davranışta bulunmadığını da sözlerine ekledi.

Bu habere Associated Press katkıda bulunmuştur.

Haberler Digital'ı takip edin
X'te spor haberlerive abone olun Haberler Sports Huddle bülteni.