Maine vs. Trump: Doe, trans sporcuları yasaklamak için devlet son uyarısı veriyor

HalaycıBaşı

New member
ABD Eğitim Bakanlığı, Maine'e Başkan Donald Trump'ın trans sporcuları kız sporlarından yasaklama emirine uymak için son bir uyarı verdi.

DOE, Maine Eğitim Bakanlığı'na (MDOE) Pazartesi günü bir mektup gönderdi ve 11 Nisan tarihli bir son son tarihi sorunu ele alması veya Adalet Bakanlığı'na ikinci bir sevk riskiyle karşı karşıya kaldı. Sağlık ve İnsan Hizmetleri Departmanı geçen hafta Maine'e DOJ'a yönlendirdi.

“Maine Eğitim Bakanlığı'nın geçmiş, güncel ve gelecekteki kadın sporcularına ilgisizliği şaşırtıcıdır. Başlık IX'a uymayı reddederek, MDOE, kadın sporcuların güvenliğini tehdit etmelerini, kızların zor kazanılmış övgüleri yanlış bir şekilde elde etmelerini teşvik eder-ve Deny Dişileri, başlık altındaki eğitim faaliyetlerinde eşit fırsat, mektubu okurken,”

FoxNews.com'da daha fazla spor kapsamı için buraya tıklayın

Diyerek şöyle devam etti: “Önceki idareler uyarınca, uygulama yanıltıcı bir teklifti. Artık yok. Trump-McMahon Eğitim Departmanı, federal fonların artık kadınlara ve kızlara zarar veren yasadışı uygulamaları desteklememesini sağlamak için hızla hareket ediyor.”

Haberler Digital yorum için MDOE'ye ulaştı.

HHS Sivil Haklar Ofisi Cuma günü yaptığı açıklamada, Maine'nin “uyumsuzluğuna” atıfta bulunduğunu açıkladı. Başlık IX Kuralları MDOE, Maine Müdür Derneği ve Greely Lisesi de dahil olmak üzere DOJ'a, bir kıza kutup atış yarışması kazanan bir trans atlet.

California Milletvekili Demokratları, kız sporlarını trans sporculardan korumamaları konusunda uyardı

Bir transseksüel sporcunun Şubat ayında bir kızın sırıkla atlama yarışmasını kazandıktan sonra ulusal tartışmalara neden olduğu Greely Lisesine ev sahipliği yapan Maine Okulu İdari Bölgesi 51 Perşembe günü yaptığı açıklamada uymuyordu ve bunun yerine “Devlet Hukuku ve Maine İnsan Hakları Yasası'na devam etmeye devam edecek.”

Maine Müdürler Birliği, yaptığı açıklamada, “katılım politikamızın yansıttığı Maine İnsan Hakları Yasası da dahil olmak üzere yasaya bağlı olduğunu” söyledi.

Maine, Şubat ayının başlarında, Trump'ın yürütme emrini takip etmeyeceğini belirttikten kısa bir süre sonra bu konuda ulusal bir savaş alanı haline geldi.

Greely Lisesi'ndeki trans atleti içeren durum, Maine Cumhuriyetçi Devlet Temsilcisi Laurel Libby'nin sporcuyu bir sosyal medya gönderisinde bir fotoğrafla adıyla tanımladıktan sonra ulusal ilgi çekti. Libby daha sonra Maine Yasama Meclisi tarafından sansürlendi ve o zamandan beri onu devirmek için bir dava açtı.

Maine ile ilgili mesele, Trump'ın biyolojik erkekleri kızlardan ve kadın sporlarından yasaklamadığı için devlete federal finansmanı azaltmakla tehdit ettiği 20 Şubat'ta Ulusal Valiler Derneği toplantısında başkanlık etti.

Haberler uygulamasını almak için buraya tıklayın

Ertesi gün, Mills'in ofisi, devletten federal finansmanları saklarsa Trump yönetimine karşı yasal işlemleri tehdit eden bir açıklamayla yanıt verdi. Daha sonra Trump ve Mills, iki partili bir valiler toplantısı sırasında Beyaz Saray'da yaygın olarak yayınlanmış bir tartışmaya sözlü olarak parladılar.

O zamandan beri, Mills'e karşı çoklu protestolar devlet Capitol dışında yapıldı ve Maine Üniversitesi sistemi, geçici bir finansman duraklamasından sonra hiçbir trans sporcunun kadın sporlarında yarışmamasını sağlamak için Trump yönetimi ile işbirliği yaptı.

Haberler Digital's'i takip edin X'te spor kapsamı ve abone olun Haberler Sports Huddle Bülten.

Jackson Thompson, Haberler Digital'in spor yazarıdır. Daha önce ESPN ve Business Insider'da çalıştı. Jackson, Super Bowl ve NBA finallerini kapsadı ve Usain Bolt, Rob Gronkowski, Jerry Rice, Troy Aikman, Mike Trout, David Ortiz ve Roger Clemens ikonik figürleri ile röportaj yaptı.