Trump Admin, California ile California ile Yüzleşir Girls Track Championship

HalaycıBaşı

New member
Bu içeriğe erişim için Haberler'e katılın

Ayrıca, hesabınızla ücretsiz olarak seçilen makaleler ve diğer premium içerik için özel erişim – ücretsiz.

E -postanızı girip devam ederek devam ederek, Haberler'un finansal teşvik bildirimimizi içeren kullanım şartlarını ve gizlilik politikasını kabul ediyorsunuz.

Geçerli bir e.

Sorun mu yaşıyorsunuz? Buraya tıklayın.

YENİArtık Haberler makalelerini dinleyebilirsiniz!

ÖZEL: Başkan Donald Trump'ın yönetimi, Kaliforniya ve Vali Gavin Newsom'u, kız kategorisinde yarışan biyolojik olarak erkek trans atletine sahip olacak tartışmalı bir atletizm sonrası buluşma öncesinde bildirime koyuyor.

ABD Eğitim Bakanlığı, yaklaşan toplantı ve CIF yetkililerinin geçen Cumartesi günkü sezon etkinliğinde rakipleri yaptıklarını gün boyunca kaldırdıklarını bildirerek Newsom, California Interscholastic Federation (CIF) ve Jurupa Valley Lisesi'ni çağırdı.

“CIF ve Jurupa Valley Lisesi'nin bir erkek sporcunun bir kadın Kaliforniya atletizminde rekabet etmesine izin vererek federal sivil haklar yasasını görünen görünür. [Southern Sectional Division 3 Final] Bu Cumartesi ve bunu protesto eden kızlara karşı misilleme iddiası tartışılmaz. “

CIF, eyaletin transksing uygulamaları hakkında federal Başlık IX soruşturması altındadır.

Hartman, “Şaşırtıcı bir ahlaki netlik anında California Valisi Gavin Newsom, son zamanlarda erkeklerin kadın sporlarında rekabet etmesinin 'derin haksız' olduğunu belirtti.” “Vali Newsom şimdi nerede? Vali ile veya vali olmadan, Trump İdaresi Eğitim Bakanlığı'nın taahhüdü sarsılmaz: Kurumların kadınların sivil haklarını ezmesine izin vermeyeceğiz. OCR'nin CIF ile ilgili soruşturması canlılıkla devam ediyor.”

FoxNews.com'da daha fazla spor kapsamı için buraya tıklayın

California Kızların Atletizm Sporcuları, 10 Mayıs 2025 Cumartesi günü Yorba Linda Lisesi'nde bir sezon sonrası buluşmada kızların sporlarına geçişini protesto ediyor (Sophia Lorey'in izniyle)

California'nın Lise Spor Ligi, Başkan Donald Trump'ın “erkekleri kadın sporlarından uzak tutma” yönetici emrine meydan okuduğunu açıkça duyuran ilk kişilerden biriydi. Şimdi, devlet, federal soruşturmanın yanı sıra konuyla ilgili olarak kendi sakinlerinden artan huzursuzlukla karşı karşıya.

Jurupa Valley Lisesi için bir trans atletizm atleti, geçen Cumartesi prelimlerde ilerledikten sonra yüksek atlama, üçlü atlama ve uzun atlamada yarışacak. Sporcu, bu etkinliklerde ilk 9'du, üç kadın sporcunun ilerlemesini önlerken üçlü atlamada birinci oldu.

17 yaşındaki Brea Olinda öğrencisi Julia Teven, Cumartesi günü Trans rakibiyle yüzleşecek sporculardan biri. Teven aynı zamanda bu yıl Jurupa Valley'in sporcusunu yenen birkaç kadın sporcudan biri, geçen Cumartesi Prelims'teki yüksek atlamada birincilik için birincilik için, trans atlet sekizinci oldu.

Bununla birlikte, Teven ayrıca trans sporcunun sosyal medya yayınlarında çok daha yüksek atlamayı gördüğünü iddia etti ve sporcunun bu Cumartesi günü hala onu yenebileceğini kabul ederek finalin puanlama sisteminin prelimlerden farklı olduğunu belirtti.

“Beni yenebilirdi, bunun için yapmadı, ama ileriye bakabildi,” dedi Teven,

Yine de, Teven bu konu için sporcuyu suçlamıyor, izin vererek kurumu suçluyor.

Teven, “Kız sporlarına karşı zararlı bir niyeti olmadığına gerçekten inanıyorum. Bence bu tür bir tür, ona bir tür pozisyonuna girmesine izin veriyor.” Dedi. “Bence gerçekten, sadece CIF tarafından etkinleştiriliyor ve sadece ona sunuldu.”

16 yaşındaki Crean Lutheran öğrencisi Reese Hogan, beşinci sırada yüksek atlamada trans atletin önünde bitirdi. Ama üçlü atlama sırasında farklı bir hikayeydi.

Trans atlet, etkinliğe hakim oldu ve ikincilik üzerinde dört metreden fazla kazandı.

Hogan üçüncü oldu ve trans atlet için olmasaydı bir nokta daha yükseğe yerleştirecekti.

Hogan, “Sadece izlemek biraz üzücü. Açıkçası gerçekten yetenekli bir sporcu, hepimiz onun atlama ve şeyler gördük ve ona iyi şanslar diliyorum, ama bir erkek bölümünde.” Dedi. “Sahip olduğu belirli avantajlar oldukça açık ve bunu izlemek bir kadın olarak üzücü.”

Teen Girls, liselerini bir Kültür Savaşı Savaş Alanı'na dönüştüren trans atlet skandalında açılıyor

California Lisesi kız sporcuları, 10 Mayıs 2025 Cumartesi günü Yorba Linda Lisesi'nde bir sezon sonrası pistte 'Girls Sports' gömleklerini giyerler.

California Lisesi kız sporcuları, 10 Mayıs 2025 Cumartesi günü Yorba Linda Lisesi'nde bir sezon sonrası pistte 'Girls Sports' gömleklerini giyerler. (Reese Hogan'ın izniyle)

Rakipler, sıcaklıkların 100 derecesini aştıktan sonra yarışmayı bitirmek için Cumartesi günü bir saat süren gecikmeyi beklemek zorunda kaldılar ve toplantıyı ısı tehlike gecikmesine kattılar.

Etkinliğin ısıtmalı doğası seyircilerin öfkesine uzandı.

Aktivistler, öğrencilerin, ebeveynlerin ve hatta halk eğitimi yetkililerinin CIF ve eyalet hükümetini o gün olanlara izin verdikleri için gördüklerini gören canlı bir basın toplantısı düzenledikleri için tartışma ve protesto ile gölgelendi.

CIF, yetkililerinin toplantıda sporcuları protesto etmek için giydikleri “Girls Sports” gömleklerini çıkardıklarını ve bunun standart giyim politikasından kaynaklandığını iddia ettiğini kabul etti.

CIF, “CIF Güney Bölümü Playoff Bültenine göre, tüm sporcuların uygun, okul tarafından verilmesi, pist üniformaları giyilmeleri gerekiyor. Öğrenci sporculardan, okul tarafından verilen üniformaları üzerinde söz konusu gömlekler giydikleri için sahadaki olay alanında buna uymaları istendi.” Dedi.

Bununla birlikte, tanıklar, yetkililerin “kızlar sporu koru” mesajını içermeyen okuldan verilmemiş ekipman giyen sporculara aynı emir vermediğini iddia ediyor.

Sosyal medyada görüntüler “Bu bir çocuk!” sporcuda. Ancak Hogan ve diğer Crean Lutheran öğrencisi Olivia Viola, Haberler Digital'e, diğer taraftarların etkinlik sırasında sadece trans atlet için tezahürat ettiğini ve kadın rakipler için sessiz kaldıklarını söyledi.

Viola, “Gerçekten, gerçekten, özellikle, atlarken olduğu gibi, gerçekten, gerçekten de bölünmüş olduğunu biliyorum ve neredeyse Stadyumun yarısına karşı hissetmiş gibi görebileceğiniz gibi. Ve sonra burada yaptığı her şey için gerçekten yüksek sesle neşelendirecek gibi,” dedi. “Dedi.

“Sadece benim için rahatsız edici idi. Bir kadın sporunda yarışan biyolojik erkek için kadın sporlarda yarışan kadınlardan daha yüksek sesle tezahürat eden insanların duymak biraz üzücü.

Cumartesi günü Trans Sporcusuna karşı yarışacak olan Viola, toplantıda düşmanca, çatışan kalabalıklar için CIF'e de suçladığını da sözlerine ekledi.

Viola, “Bence, bu sporcu değil, protestoların bu sporcuya karşı döndürülmesini istemiyorum, bu sporcuya değil, ona değil, olmasına izin veren insanlar için% 100 olduğunu düşünüyorum ve çoğumuzun otoritedeki insanlara ve bizim ve CIF için ayağa kalkması gereken yetişkinlere karşı dönmesini istediğini düşünüyorum.” Dedi.

Hogan ve Viola'nın okulu da dahil olmak üzere Kaliforniya'daki bazı kamu kurumları zaten ayakta duruyor.

Üç Kaliforniya Hıristiyan okulu, durum boyunca CIF'e karşı konuştu. Jserra Katolik Lisesi, Orange Lutheran Lisesi ve Crean Lutheran Lisesi, geçen hafta CIF'e ortak bir mektup gönderdi ve bu at ve saha sezonunda dini okullar için patlayan konuyu çağırdı.

“CIF'in cinsiyet kimlik politikası da dini üye okullarına giderek daha düşmanca olan bir ortamı da teşvik ediyor. CIF'in tüm inanç temelli okulların CIF cinsiyet kimlik politikasını kolaylaştırdığı beklentisi, dini okulları sınıflarına ve topluluklarına olan inançlarının ilkelerine sadık kalma konumuna getiriyor, ancak atletik alanlarına olan inançlarına bağlı olarak bir şeyler uyguluyor” Mektup okudu.

California Aile Konseyi Sosyal Yardım Direktörü Haberler Digital'e ebeveynlerin güney kesit finalinde protesto etmeyi planladığını söyledi.

Lorey, “Kaliforniya'da eski bir CIF ve kolej atleti olarak minnettarım ve nihayet kızlar için cesurca ayakta duran bir yönetim görmeye teşvik ediyorum. Trump yönetiminin CIF ve Jurupa Lisesi'nde gerçekleşen adaletsizliği çağırma isteği, bu eyaletteki kadın sporcuların beklediği şeydir.” Dedi.

California Girl, hayat değiştiren acıdan sonra trans sporcular üzerinde yasal ve siyasi savaşla mücadele ediyor

Jurupa Birleşik Okul Bölgesi, Haberler Digital'e Eğitim Bakanlığı'nın açıklamasına yanıt veren bir açıklama yaptı ve kız sporlarında biyolojik erkeklerin sürekli olmasını sağladı.

“JUSD hem Kaliforniya hukuku hem de okul atletizmiyle ilgili CIF politikasını takip etmeye devam ediyor. Hem eyalet hukuku hem de CIF politikası şu anda öğrencilerin, öğrencinin kayıtlarında listelenen cinsiyetle tutarlı olarak atletik ekiplere ve yarışmalara katılmalarına izin verilmesini gerektiriyor.

California, voleybol takımlarını, kız basketbol takımlarını ve kızların kroslarını içeren birçok olay içeren bir yılı aşkın bir süredir kızların ve kadın sporlarına trans atlet dahil edilmeyi içeren tartışmalı olayların mayın tarlası olmuştur.

Bazı olaylar bile kaybetme ve hatta davalara yol açtı.

Newsom sorunu Mart ayı başlarında podcast'inin bir bölümü sırasında ele aldı.

“Şey, bence bu bir adalet meselesi,” dedi Newsom muhafazakar etkileyici Charlie Kirk. “Sana bu konuda tamamen katılıyorum. Bu çok haksız.

“Bu yüzden bunun haksızlığını söylemek kolay. Bir alçakgönüllülük ve bir lütuf da var … Bu fakir insanların intihar etme, endişe ve depresyon yapma olasılığı daha yüksektir ve insanların savunmasız topluluklarla konuşma şekli de zor zamanlar geçirdiğim bir konudur.

Haberler uygulamasını almak için buraya tıklayın

“Yani elimde tutabileceğim her iki şey. Bu sorunu sizin için doğada olduğunu bildiğiniz, ancak her zaman bu konuda ifade edilmediğini düşündüğünüz türden bir ahlakla nasıl ele alabiliriz?

“Sorduğunuz soru aylardır kendimize sorduğumuz ve cevaplayamadığımız sorudur. Bu çizgiyi nedir? Bu hattı nasıl yapabilirsiniz? Bunu nasıl anlayamadım ve bu konuda bu konuda, özellikle de bu konuda partimde, bu tür dengede olan ve o zaman bu tartışmaya açık bir şekilde yapabildiğim gibi şeffafım.”

Haberler Digital, Newsom'un ofisine ve yorum için CIF'e ulaştı.

Haberler Digital's'i takip edin X'te spor kapsamıve abone olun Haberler Sports Huddle Bülten.